Unelte pentru (auto)evaluarea suptului și a posibilelor probleme în alăptare

În unele zone este greu de ajuns la un consilier în alăptare. Puteți întotdeauna discuta cu cineva, dar vă copiez mai jos câteva trucuri utile pe care le-am postat mai demult într-un grup de sprijin în alăptare. Nu trebuie să fii expertă ca să reușești să alăptezi. Mult succes!

  • pentru supt eficient:
  • pentru atașare corectă este util clipul făcut de ameda; cu toate ca nu e perfect (e totuși un producător de itemuri care pot interfera cu alăptarea), e foarte explicit iar la final vă invit să fiți atente la mișcarea cu care mama ajută copilul să păstreze atașarea la sân:
și

Aceasta este o demonstrație cu un bebeluș de doar două zile (cu Dr Jack Newman)

Ghidul vizual de alăptare al dr. jack Newman – de văzut și revăzut.

  • pentru compresia sânului:
  •  atasarea la un mamelon plat sau ombilicat: vedeti poza despre cum se apuca sanul in primul coment
I se spune de multe ori ”manevra sandviș”. Ca să reușești să atașezi un copil așa sânul trebuie să nu fie angorjat (tare) De asemenea, ar fi util să il aplatizați fie mai de sus fie mai intr-o parte. Dacă țineți mâna unde vedeți degetul mare în poză, bebelușul nu se va putea atașa la sân, fiindcă acolo stă bărbia copilului.

 

 

 

updated 26.11.2018

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 thoughts on “Unelte pentru (auto)evaluarea suptului și a posibilelor probleme în alăptare”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.