Horror-bliss

Povestim despre povești adevărate, care nu sunt întotdeauna vesele sau cu final fericit.

Denis doarme primul lui somn singur de săptămâni bune. A trecut printr-un cumul de boli (totul a pornit cu o enterocolită declanşată de ce a mâncat când ne-am întors acasă), o schimbare majoră de mediu și un ceva care-mi scapă acum, mai metafizic, așa. Dar lucrurile merg spre bine, a luat un remediu, corpul lui se aliniază la normal și recuperarea va fi grabnică. Voi povesti într-o postare separată despre asta dacă voi avea timp, fiindcă e intersant cum a sărit el din boală-n boală când ceva i-a dat peste cap sistemul digestiv (deci și pe cel imunitar), cum ducea el boala de ușor și cât de repede a luat în greutate înapoi sub tratament homeopat. Trebuie să vă povestesc cum Denis se juca ieri cu 39,3, temperatură la care surioara lui era deja legumă.

Dar cred că acum Denis doarme cu un scop. Ca eu să citesc povestea de aici și să vă scriu despre asta.

Eu am născut la luni de zile distanță de încercarea acelui cuplu. Copila lor ar fi avut un an. Au vrut să nască acasă, neasistați. Au făcut asta și au plătit prea mult, ceva ce nimeni nu ar fi trebuit să plătească.

Dincolo de faptul că o poveste ca asta ar fi putut avea loc și în spital (și sunt multe, am și eu în familie pe mama tatălui meu care și-a pierdut copilul așteptând prea mult intervenția medicală) aș vrea să vă spun, mai tare și mai apăsat decât până acum, că nașterea acasă, nașterea neasistată, nu e pentru oricine. A fost pentru mine, a fost pentru alte două persoane de care știu, dar în realitate cine își asumă așa ceva trebuie să se informeze temeinic și, dincolo de asta, trebuie sa își cunoască copilul nenăscut, să spună la orice ora din zi și din noapte în ce poziție este și dacă fătul doarme în acel moment.


Nu poți face așa ceva? Nu naști acasă.Te duci la Eva, te duci la Regina Maria, la Isis, la Medicover, care fac inclusiv VBAC-uri. Îți iei o moașă sau o doula și le asculți cu sfințenie. Te informezi despre cum iți poți cere drepturile în spital (am din ce în ce mai multe prietene care au avut nașteri frumoase în spitalș cheia este informarea, cadrele medicale îți dau ce ceriș dacă nu ceri, acționează din oficiu, așa cum știu eu, pe ”stil vechi”).

Pentru nașterea acasă trebuie să-ți cunoști corpul mai bine decât ți-l cunoaște orice medic. Îți trebuie stăpânire de sine și mai ales trebuie să știi toate etapele nașterii și măcar aproape toate problemele de cate te poti lovi în timpul nașterii. Nu în ultimul rând, trebuie să ai conștiința că știi când să strigi după ajutor și să îți faci un worst case scenario. Să ai o mașină cu cheile în contact la 7 minute apropiere de o maternitate.  

O clipă de tăcere pentru Smaranda, o îmbrățișare pentru părinții ei îndurerați.

Vă rog să nu aruncați comentarii gen ”nebunilor”, ”v-am spus eu”, etc. Dacă nu aveți ce adăuga valoros și cu respect îmi rezerv dreptul ca la această postare să șterg comentarii. De fapt le voi marca drept spam. Oamenii ăștia au plătit pentru greseala lor mai mult decât ne putem noi imagina. Le urez să își înzdrăvenească sufletele și să o poată lua de la capăt. Nu știu de ce lecțiile care ni se trimit sunt atât de grele uneori, dar se spune că din orice avem de învățat, că orice lucru în viața asta are scopul lui. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 thoughts on “Horror-bliss”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.