Un pic mai bine pentru dumneavoastră

Da, cum să nu, vă ajutăm să vă descurcați mai bine, să fiți mame eroine muncitoare, să vă cunoașteți drepturile, să alăptați corect în așa fel încât să alegeți laptele praf cel mai potrivit pentru odorul vostru.

Vă dăm o mână de ajutor la ce vreți voi! Cu bunele noastre intenții vă vom submina orice tentativă de a vă asculta instinctul si de a avea o viață liniștită aproape de proaspătul sosit în sânul societății, viitor plătitor de taxe și cumpărător și el de lapte praf peste vreo 25 de ani. 
click pe poza
Ce încredere pot să am într-o organizație care oferă suport în alăptare – aud că vor face un grup de sprijin pentru alăptare în Timișoara – și care la cursurile de parenting și pregatire pentru naștere pe care le organizează include a priori alegerea unui tip potrivit de formulă? Adică alăptarea e bună când e. Când nu e, nu e și gata! Oare?

Sunt curioasă, oare ce mai include cursul cu pricina? ”Mamelor din lumea-ntreagă nu beți sucuri acidulate când alăptați, feriți-vă de varză, cartofi și piersici și beți un litru de lapte zilnic? Neaparat să vă spălați sânul înainte de fiecare supt, pentru ca în primele două zile să vă umpleți de microfisuri și ragade, copilul să aibă crampe de la laptele băut în aceste două zile – ca să înțelegeți odată că laptele vostru nu e bun,  ca apoi să puteți alege cele mai potrivite mameloane de silicon, cel mai bun biberon cu forma de sân – brevetat și premiat – și, desigur, laptele praf potrivit cu care odrasla va avea decența să doarmă toată noaptea aruncat pe unde-o fi, iar voi să aveți după opt săptămâni de la naștere talia Evei Herzigova?”

Și-mi mai aud urechile că oferă plată pentru colaborarea la grupul de sprijin întru alăptare. În lapte praf, în ce altceva? :)))
Mda, dracul e mai negru decât îmi imaginam. Ca să vedeți negru pe alb cum stau lucrurile citiți acest mic articol, sau măcar partea de început, unde cineva consultă o linie de sprijin petru alăptare finantată de… de cine credeți? :D:D
Cred că în curând o să să mă semnez Doña Quixote, pentru că am din ce în ce mai mult senzația că mă lupt cu morile de vânt și alteori vorbesc cu pereții când vine vorba despre alăptare. 
Da, lucrurile ar trebui să fie mai simple, dar se complică din cauza banilor și a folclorului bigot combinat cu o mare de prejudecăți fără rost, ca orice prejudecăți. Într-o lume unde majoritatea crede că laptele nu mai e bun după o anumită fragedă vârstă, că alăptarea e indecentă și sexualizată dacă beneficiarul are peste un an și jumătate, mai ales dacă e băiat, când se crede că lasă sechele (dar babywise sau cry-it-out sunt acceptate, la fel și bătaia și umilința și continua neîncredere în bunul simț al propriului copil), alăptarea e nefirească iar sfaturile proaste te invadează la tot pasul. 
Atenție, la maternitate mergem ca la razboi, continuăm ostilitățile la ușa pediatrului, pe stradă și la diverse întruniri care vor să ne ajute să devenim normale, să discutăm și noi la colț de stradă cum am schimbat 5 formule în două săptămâni și prâslea tot nu e mulțumit, când fericirea se afla la un sân distanâă iar noi n-am avut vreodată habar… pentru că am fost ajutate și suntem absolut convinse că am încercat totul dar la noi nu s-a putut.  

Vă las cu o poză dragă mie, urându-vă ce vedeți acolo. Alăptarea târzie ne-a scutit pe toți trei de multe belele și ne-a dat încredere în forțele proprii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Un pic mai bine pentru dumneavoastră”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.