Frère Jacques bebelușesc

Mult așteptata performanță a Andei. Pentru cei cu răbdare și pe care-i amuză mutrele de bebeluși aş fi vrut să pun chiar două filme, dar nu am timp să fac editare video, așa încât sunt și lungi și au și scene moarte intercalate. Scuze.

Nu-mi dau seama de ce această melodie și nu altele, poate pentru că o melodie de pe Galinha Pintadihna 2 urmează aceeași linie melodică iar Buni a ales varianta clasică, din motive nevinovate precum necunoaștere portughezei braziliene. Oare faptul că Anda ascultă foarte multe limbi o împiedică de fapt să vorbească (acu-mi pică fisa, aducându-mi aminte de oarecari discuții despre cupiii bilingvi; totuși mă gândeam că gradul de expunere este mic în cazul nostru)?

Anda cântă acum multe melodii, dar asta a fost a doua oară când am auzit-o vreodată cântand melodios. Cântă ha-ho din Alba ca zăpada, spune frumos vocalele împreună cu găina pictată, anticipeaz multe scene din Bambi, sau Tom şi Jerry, dar pe-astea nu le-a mai văzut deja de vreo lună pentru că nu se plictiseşte deloc de ele şi aveam zile de-a dreptul ruinate din cauza playlistului buclucaş. Şi mor upă ea când spune aialeee, aiallee, adică o onomatopee dintr-un cântecel de-asta brazilian care ne-a captivat multă vreme.

Şi când o mai vezi şi cu câte un tricou de-al meu peste haine şi cu 5 moaţe colorate, admirându-se în oglindă, îţi vine să-l dai naibii de job şi să stai lângă ea s-o vezi cum creşte de repede şi de frumos.

Nu mai zic de simţul umorului, face glume. Una mi-e proaspăt întipărită în minte,d eşi e veche de vreo lună, dejaŞ îmi dădea să mănânc ceva din linguriţa ei, dar mi-a tras-o exact când să înghit gura… şi a râs de mine! E uimitoare, atât de mică şi totuşi…

Azi am ajutato să-şi aşeze noua tăbliţă magnetică pe măsuţa de cafea. După care a decretat că o încurc, aşa că m-a luat frumos de mână şi mi-a zis: du-te! Aflu că lui Buni i-a zis: ieşi! (cum spune ea pisoiului când nu e cuminte, în sensul de pleacă de-aici). Nu vreau cred că e a doua expresie, după anticul Plecă pa pe care-l spune de la un an şi foarte puţin, în ciuda faptului că altceva n-a prea vrut să scoată pe guriţa aia mică până mai acum.  Şi, a propos de pa, când nu voia s-o vedem cum face diverse ne făcea cu mâna: paaaa? paaaaa? Bănuiesc că asta nu înseamnă ca a trecut sindromul de separare, deşi am rămas uimită azi-dimineaţă că n-a mai vrut să mă însoţească la baie ca de obicei după ce i-am spus că vreau să merg să mă spăl pe faţă (cred că e a doua sau a treia oară când se întâmplă deja, nu ştiu, trecerea a fost treptată) . M-a aşteptat cuminte în pat şi am lăsat-o să mă şi vadă… şi mi-a făcut acelaşi paaaaaaa? cu toata gura, care nouă, părinţilor, ne place atât de mult.

Şi spune multe lucruri, unele mai clar, altele mai stâlcit, dar un lucru e cert, nu mai are mult şi va vorbi! Am fetiţă mare!!!

*** dacă nu merge download search pe google, pentru că nu mai știu de pe ce link l-am cules eu. Dacă e format DVD merge foarte frumos cu VLC player. Şi scuyati franceya de baltă, mi-am dat seama că spuneam martine în loc de matines, cum era corect; aşa mă învăţaseră când eram copchilă… 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “Frère Jacques bebelușesc”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.