Cheia tuturor problemelor

Suptul la san înseamă confort. În ce măsură? Pai … totală, nelimitată, copilul are impresia că dacă suge tot ce-l deranjează dispare.

2 studii de caz cu Anda:

1. durerile datorate erupției dentare. Cel puțin într-o noapte a început biata să se răsucească și se simțea că suferă. Apuca sânul cu aviditate, exact ca și cum mi-aș fi pus eu un anestezic local. Se liniștea (durerile de dinți sunt ciclice) apoi o luam de la capăt. Imediat cum mi-am dat seama ce o deranjează am luat desigur măsuri dar m-a înduioșat peste poate felul acela unic în care își căua alinarea la pieptul meu.

2. După ce… face pe ea vine și suge. Azi m-a zăpăcit și nu vrea deloc să o schimb iar eu nu vreau să plângă, așa încât mai aștept câteva minute până iau măsuri de igienizare. Însă copilul vine întruna la sân. La prima tentativă de schimbat chiar a plâns (ca mod de comunicare) că nu vrea și a vrut să sugă. I-am dat. Apoi a plecat liniștită. De atunci se tot întoarce las sân în speranța evidentă că așa n-o va mai deranja scutecul plin. Acum, când scriu, a venit pentru a treia oară în 5 minute și a cerut cum face ea: liur-liur-liuuuuuuu?…. apoi: ma-ma? ma-ma? ma-ma? Mă amuză felul ăsta inocent în care fac copiii să dispară problemele din jurul lor, parcă e desprins din ”lumea ca o poveste” și am impresia că și în viața adultă pastrăm o parte din miracolul ăsta, altfel n-ar mai umbla vorba aia ”ca struțul în nisip”.

E timpul să avem o gil to girl talk 🙂 să înțelegem că azi n-o dau cu cremă pe trunchi și să stea liniștită la schimbat :))). De data asta cred că ăla era motivul pentru are nu mai voia să o schimb.

De două zile o dau pe trunchi dimineața și seara cu o cremă care cred că nu-i place cum miroase. Are porțiuni uscate pe trunchi, unde pune brațele, care se întind spre mameloane și am decis să încerc și propoderm că repară pielea și intră în piele. Într-adevăr ameliorări se văd dar Anda nu mai vrea miros de propolis. Pentru ea am folosit propolis cu precauție până acum dar drăciile astea o mănâncă imediat cum se agravează (se înroșește pilea și devine ca o scoarță, mă pregătesc să vizitez un dermaolog în curând).

revin 🙂 avea doar scutecul greu de data asta dar patternul de supt se aplică oricum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Cheia tuturor problemelor”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.