Haideți să discutăm despre tehnologie

De la utimul post pe tema asta s-au schimbat cîteva lucruri în relația copiilor cu ecranele. Anda a descoperit Roblox și e de-a dreptul fermecată, mai cu seamă că a intrat în mica adolescență. Denis a descoperit niște guru ai jocurilor și îi urmărește cu o frenezie greu de descris. Iar în sufletul meu au încolâit îndoielile. Tonul meu optimist a migrat un pic spre meh.

Ce am observat: pe de o parte au avut aândoi achiziții substanțiale: Anda scrie cu o viteza incredibilă în engleză, Denis combină limbile în stilul în care o fac copiii bilingvi în primii ani de vorbire. Intervenția mea a fost minimă, pe partea conversațională și mici corecții dacă aveam cu cine mă înțelege).

Fata și-a îmbogățit aptitudinile pe partea de editare grafică, iar băiatul respectă graficul vârstei și a devenit interesat de scriere și citire.

Ce mi-a semănat îndoiala: Anda și-a mutat ora de culcare extrem de târziu și se trezește spre prânz. Denis se ia după ea. A părut mai tristă și ușor dezorientată, dar cu timpul am scos alte angoase la suprafață și este mult mai bine. Nu prea mai sunt interesați de statul pe afară, dar asta cred că e și din cauza faptului mama lor se împarte în trei și nu sunt mereu entuziasmați de asta. Mie mi-e din ce în ce mai greu să lucrez dimineața, fiindcă dacă adorm seara înaintea lor mă trezesc :))). Am fost tentată să scot fermitatea din pod, dar au fost câteva lucruri care m-au ținut pe loc.

Prmul și cel mai important a fost frenezia cu care devora fata fiecare aspect nou. Deși pentru un părinte care urmărește normele ar fi părut că stă degeaba, mie mi-a devenit clar după câteva sătămâni că a fost în plină perioadă de achiziții. Mi-amintesc că am citit la diverși autori despre febra asta a cunoașterii la copii și mă felicit că am avut răbdare. În prezent fata se culcă mai devreme (tot târziu dar …), băiatul o urmează, cum era de așteptat și devine interesată și de alte teme.

Printre altele, missy e interesată de programare, așa că i-am achiziționat un curs care pornește chiar de la minecraft și roblox. Am observat că e self learner, așa că are mână liberă în editor iar eu îi urmăresc progresul din umbră. Oricum sunt praf la programare, așa că nu pot face altceva.

Una peste alta, am aflat de o conferință nouă pe tema efectelor tehnologiilor noi asupra copiilor, care mi-a stârnit curiozitatea. Aceasta e o versiune reloaded și îmbunătățită a uneia din conferințele anterioare pe aceeași temă organizată de English Kids Academy.  Vdeți mai jos câteva detalii:

Pe 15 septembrie la București va avea loc un eveniment inedit organizat de English Kids Academy, divizia de limba engleză a International House: „Copilul meu şi tehnologiile – oportunități şi riscuri”. Specialiști în educație, securitatea informației, neurologie vin pregătiți cu răspunsuri la întrebări întrebări complexe legate de utilizarea tehnologiei de către copii și cu soluții optime pentru ca adolescenții și copiii să se bucure de o dezvoltare cât mai frumoasă și armonioasă.

Iată câteva teme abordate:

  • La ce vârstă poate începe bebeluşul meu să se uite la televizor?
  • Este în regulă pentru un copil de 1-3 ani să se joace pe tabletă?
  • Sunt motive să-mi fie frică pentru copilul meu de Deep web, „Reţeaua din adâncuri”?
  • Ar trebui să permit copiilor mei adolescenţi să petreacă ore în şir pe smartphone?
  • Ce (NU) știm despre dependenţa de internet?
  • Care sunt cele mai noi studii efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetători din domeniu?
  • Ce soluții avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri?

 

Evenimentul este prezentat de Virgil Ianţu şi are ca speakeri pe:

• Mihai Laurenţiu Gânj – Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda

• Georgiana Rosculeţ – Coordonator Programe Educaţionale “Salvaţi Copiii”

• Raluca Ioana Teleanu
– Medic Șef Secție Neurologie Pediatrică – Spitalul Clinic de Copii “Dr. V. Gomoiu”, Lector universitar – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

• Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Toți clienții English Kids Academy și International House beneficiază de reducere de 50% din prețul întreg al biletului, la achiziția online a acestuia, pe baza unui cod disponibil la recepțiile English Kids Academy și International House.

Biletele sunt accesibile pe bilete.ro, la rubrica Diverse.

Și acum partea frumoasă: la fiecare 2 bilete cumpărate, prețul fiecăruia va fi redus cu 25%. Deci cu cine mă văd acolo pe 15 septembrie?

Pentru alte reduceri și suprize, vă invit să participaâi la concursul organizat aici:

 

 

 

Dacă vă interesează mai multe detalii despre acest eveniment, dați click aici pentru a citi concluzii și impresii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Haideți să discutăm despre tehnologie”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.