Expertul din buzunar

Am observat de câțiva ani lejeritatea cu care oamenii de la noi întreabă lume din diverse domenii, invadând spațiul personal al interlocutorului, fiindcă ”răspunde când poate”, ”n-am dat decaât un sms”, ”nu ia decât 5 minute”.

Are copilul febră? Ne sunăm pediatrul dumincă la 19.00 sau când acesta este în concediu. Mi-a făcut copilul o aftă și nu mai suge bine? O întrebare mică consilierului în alăptare. Doar nu ia decât 5 minute, ce, e o informație mică. Mi se ceartă copiii și unul din ei plânge neconsolat și mă simt la capătul puterilor. Îi scriu bloggerului x, care a mai întâlnit situația și sigur mă înțelege.

Nu de puține ori, am văzut părinți care își aleg pediatrul în funcșțe de acest gen de disponibilitate. Omul ăsta are copii, e în trafic, poate mănâncă și el sau chiar – ce blasfemie ! – doarme.

Am văzut că se fac bani din handmade, așa că întreb și eu niște consacrați în domeniu ce presupune să imprimi cutii, ce materiale îți trebuie, care sunt furnizorii cu prețuri avantajoase și cum faci rost de clienți. Am mătreață, îmi dai și mie o rețetă de șampon, că vreau să-mi fac singură? 

Dragii mei, informația, oricât de mică sau neimportantă, se plătește. Poate nu în bani, nu toată lumea a luat drumul ăsta pentru bani, dar se plătește. 
Spațiul personal al unui om este spațiu personal. Părerile avizate sunt rare iar calitatea merită efortul. Iar dacă informația pe care o cauți ”e și pe net, gratis”. fă efortul de a ți-o găsi singur. În rest, fă-ți o programare, plătește o ședință de consultanță, mergi la un curs sau workshop despre domeniul care te interesează. Dacă ai o urgență medicală mergi la urgențe și fă o programare la medicul, terapeutul, șamanul tău. 
Dacă specialistul a considerat că ai o urgență și ți-a lăsat o poartă deschisă, folosește-o, dar pentru cazul respectiv. Dacă ai nevoie de el peste două luni, este altă situație, procedezi ca prima dată când l-ai contactat.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Expertul din buzunar”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.