Lumea (d)in bratele mele

Locuiesc intr-o tara balcanica, fac piata intr-o tara balcanica si-mi plimb copilul pe strada daca vreau sa ies cu caruciorul, pentru ca fie trotuarul e ocupat cu masini, fie iese vreun fier din el sau a rasarit un copac fix in mijloc :))

Bunaoara mergand spre Tineretului-parc pe jos cu carutul sau cu tricicleta imi ies ochii din cap de stres, sunt neoita sa merg pe strada in contrasens vreo 50-100 de metri din cauza trotuarului ocupat de fiecare data. Ma imbolnavesc de nervi, pur si simplu.

Iar tinutul in brate nu e niciodata un moft, unii copii simt nevoia mai mult de contact fizic decat altii. In plus, din brate comentam tot ce vedem, pentru ca eu am un carut sport si nu merge situat spre mine si asa, pus in carut, copilul e mai mult singur. Din sling Anda poate face tot ce face un om mare, se tine de bara in metrou, da banii cand ajungem la casa, vede lumea prin ochii mei.

Eu insami am fost purtata farte mult si in bate, pe ceafa, ba singura ba chiar in acelasi timp cu sora mea, desi aveam si caruturi. Si aveam si eu un numar de ani, un numar venerabil pentru multe mame carora purtatul in brate al unui copil de doi ani li se pare un pacat capital. Raluca, sora-mea cea mica, la 4 ani era inca foarte des purtata de tata fara un mijloc ajutator, iar omul asta are o operatie de hernie de disc la activ! Dar e copilul lui, isi baga nasul intre umar si gat si pana acasa adarme. Ei stau intr-un oras de provincie, nu trebuie sa mearga ore intregi, dar cate un sfert de ora de tratament de-asta pentru spate tot mai primesc din cand in cand – si tata si mama.

Si copiii de 12 kilograme tot copii sunt si-i apuca nevoia de contact fizic in te miri ce situatie. Nu zic ca fata mea umbla doar in brate, dar ma simt mult mai libera plecand cu ea atarnata decat cu carutul. Vedeti, eu nu am masina, folosesc mijloace de transport in comun si ma feresc de taxiuri pentru ca nu mai pot folosi scoica si sa pun/scot saunul de masina entru copila e ditamai chinul, apoi, cand ajungla destinatie ce fac cu scaunul? Ca nu e pliabil. :))

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 thoughts on “Lumea (d)in bratele mele”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.