Sondaj de opinie

Dragele mele,

Votati si apelati la toate canalale disponibile pentru a inclina balanta in favoarea NORMALITATII.

http://www.libertatea.ro/stire/sondaj-i-se-pare-indecent-alaptatul-in-public-312057.html

Vedem zilnic sute de sani artificiali, expusi in scop comercial si nu ne scandalizam insa cand vedem o data la 2 luni un san natural, folosit in scopul pentru care a fost creat ni se pare INDECENT! Stop ipocriziei! 

Votati! sondajul e valabil pana la noapte la schimbarea editiei! Hai sa demonstram ca luptam pentru normalitate!

Cumva, nici nu se putea găsi un moment mai potrivit, o pritenă virtuală a postat acest citat din Jack Newman. 

“De multe ori ne fortam copii sa devina independenti.Sa doarma singuri curand, sa-i intarcam curand, sa stea fara parintii lor, sa faca totul curand. Nu trebuie fortati, copiii vor deveni independenti destul de curand. De ce graba aceasta? Curand ei vor pleca de acasa.Vrei sa plece de acasa la 14?
Daca o nevoie este satisfacuta, va merge mai departe. Daca o nevoie e nesatisfacuta (de ex., sa fie alaptat sau sa fie aproape de mama) aceasta ramane o nevoie in copilarie si chiar in adolescenta.
Desigur, alaptarea poate fi folosita, in unele situatii, pentru a favoriza o relatie de dependenta. E vorba de alimentatie si de antrenamentul la toaleta. Problema nu este alaptatul la san. Aceasta tine de alta problema.
Altceva?Este posibil ca cel mai important aspect al alaptarii unui copil sa nu fie beneficiile imunologice si nutritionale, dar este important ca exista si acestea. Cred ca cel mai important aspect este relatia creata intre mama si copil. Alaptatul este un act de iubire. Care continua si dupa ce bebelusul devine copil. Oricine, lipsit de prejudecati, care si-a observat copilul alaptat poate spune ca exista ceva aproape magic, ceva special, ceva mai mult decat hrana.
Un copil va deveni uneori spontan, fara nici un motiv evident, va izbucni in ras in timp ce e la san, incantat ca sanul nu e numai o sursa de hrana. Iar in cazul in care mama va permite, alaptatul la san devine o sursa de placere, de incantare si pentru ea, dincolo de placerea de a oferi hrana. Bineinteles, nu intotdeauna e nemaipomenit, dar si cand este face ca totul sa merite din plin.Si daca copilul se imbolnaveste sau se loveste, ce alt mod mai usor de alinare pentru copil decat alaptarea?[…] Mama alina boala copilului prin alaptare, iar copilul alina mama prin prezenta lui langa ea, la san.”

*** nu am timp acum să editez diacriticele…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Sondaj de opinie”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.