În România, în zilele noastre, la un eveniment cu copii, copiii sunt discriminați

Azi. Sala Dales. Discriminare. Urât.

La evenimentul Târgul Orășelul Mami, Ana Măiță – președinta asociației “Mame pentru mame” a fost invitată să-și alăpteze bebelușul în alta parte, sub pretextul că alăptarea in public este interzisă.

Mâine, in acelasi loc – Sala Dalles – se va organiza o….. alăptare in public. Daca doriți sa participați, ne vedem acolo. Încercați să vă confirmați prezența trimițând un mesaj lui Rox. La eveniment se vor implica și “Asociaţia pt Naştere Naturală şi Alăptare”, presupun că și “Asociația Mame pentru mame” și .. presa așa că doamnelor să faceți bine să vă coafați.

Trebuie să știți că înșiși organizatorii, Sanoma Hearst România – se fac vinovați de un asemenea gest urât. Ei, care scot reviste de parenting, au și un site care (între noi fie vorba) abundă de articole care descurajează alăptarea. Asemenea manifestări, mai ales din partea reprezentanților unei instituții, nu trebuie să/și găsească locul în societatea noastră. E penibil, mai ales când ne gândim că asemenea interdicție s/a produs în cadrul unui eveniment care viya copiii. Rușine.

Evenimentul de pe facebook: click aici.

Editez: adaug povestea scrisă de Ana Măiță:

Dragele mele,

Nu caut senzaționalul și tabloidizarea – dacă aș fi căutat-o credți-mă ăa puteam să mă umplu de bani vânzandu-mi
povestea nașterii pe la tabloide sau emisiuni de scandal. Am încercat însă să o mediatizez într-un mod civilizat astfel încat să trag un semnal de alarmă serios asupra lipsei de opțiuni la naștere și totodată să dau un semnal mamelor și viitoarelor mame că au dreptul la opțiuni și respect în cadrul nașerii. Am inființat Asociația ‘Mame pentru Mame’ și m-am dedicat trup și suflet promovării drepturilor gravidelor și mamelor.

În acest sens, am fost INVITATĂ de revista Mami și trustul Sanoma-Hearst la târgul organizat de ei pentru gravide, mame și copii din acest weekend pentru a susține o serie de seminarii despre naștere în schimbul cărora ei ne dădeau posibilitatea să ne promovăm fără a plăti stand. În acest cadru, în timpul zilei de Vineri după ce îmi desfășurasem timp de 2 ore activitatea promoțională, m-am așezat pe un scaun într-un colț ca să îmi alăptez copilul de 11 luni. Îl alăptam
decent pe sub bluză iar toate mamele si vizitatorii care mă vedeau îmi zâmbeau ți unii chiar mă felicitau pentru treaba asta. În timp ce alăptam a venit la mine un INDIVID care, fără să se prezinte m-a somat să nu mai alăptez în acel loc. I-am spus că am materialele acolo și nu pot pleca. Discuția se ducea între un bărbat în picioare și o femeie singură pe un scaun și cu un copil la san. A continuat să mă agaseze și să mă someze să încetez alăptarea în acel loc și să mă trimită la un loc special de alăptare. Nu s-a prezentat când l-am întrebat cine este doar mi-a fluturat zeflemitor legitimatia pe care scria ORGANIZATOR în față spunându-mi că el face legile acolo. I-am repetat că nu pot pleca
deoarece 


1. sunt singură și nu pot lăsa materialele nesupravegheate (aveam o plasmă, roll-up bannere, etc)
2. Locul de alăptare nu era semnalizat sau anunțat în vreun fel
3. Scopul locului de alăptare este să protejeze mamele care au reticențe în a alăpta în public iar restul mamelor care nu au probleme de acest gen au dreptul să alăpteze unde doresc.

Repet – această discuție halucinantă avea loc în cadrul Târgului Oraselul Mami !!! târg organizat de revista Mami !!! vizitatorii erau aproape exclusiv mame cu copii mici si gravide. Era ultimul loc unde mă așteptam să fiu harțuită pentru că iîi alăptez copilașul în public. În concluzie, acest individ m-a amenințat de mai multe ori că mă dă afară dacă nu încetez alăptarea în public iar eu i-am explicat că nu este normală o astfel de atitudine în njcio situatie dar cu atât mai puțin în cadrul unui eveniment care se vrea dedicat bunăstarii mamelor și copiilor. Concluzia este că acest INDIVID m-a dat afară iar astazi când l-am anuntat că aștept scuze de la el a continuat să mă trateze agresiv. Eu fiind în continuare cu cel mic m-am așezat să-l alăptez iar INDIVIDUL a chemat un Security care s-a postat lânga mine amenințător ca să mă intimideze. După ce am plecat am aflat că a pus un afiș în locul unde stătusem eu pe care indica locul special de alăptare (probabil iîcropit la repezeală într-unul din standuri)

Voi decideți dacă o asfel de atitudine este acceptabilă în general față de o femeie cu un copil la sân oriude s-ar afla, cu atât mai mult în cadrul unui eveniment CREAT și DEDICAT pentru bunăstarea gravidelor, mamelor și copiillor.

Voi decideti CÂT TIMP mai acceptăm abuzul asupra mamelor si gravidelor.
Eu una am decis. Maine mă duc acolo pentru un protest pașnic ‘nurse-in’ chiar dacă voi fi SINGURĂ.
Sper să nu se iîtample așa ceva nici uneia dintre voi – dacă vi se va întampla însă, să știți că eu și ‘Mame pentru Mame’ vă vom fi alături.

Îi multumesc din suflet Irinei de la ANNA si Roxanei de la LLL pentru suport.

cu revoltă și sinceritate,

— Ana Măița
Președinte ONG ‘Mame pentru Mame’
0745 910 207
ana.maita@mamepentrumame.ro
www.mamepentrumame.ro

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 thoughts on “În România, în zilele noastre, la un eveniment cu copii, copiii sunt discriminați”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.