Alternativa naturala

O avem încă în jurul nostru şi am face bine să ţinem cont de ea. Suntem mai murdari, mai bolnavi, ne hrănim mai prost, devenim mai urâţi, mai depresivi şi asta pentru că am îndrăznit să luăm în mâini o bucată de dumnezeire, să ne transformăm în atotputernicii planetei şi să ne modificăm hrana şi mediul, crezând că e un joc de copil fără consecinţe mai grave decât o muştruluială în caz că o dăm în bară.

Populaţia noastră multă arată că nsă o dăm în bară sistematic şi că plătim greşeala cu pedepse capitale. sUnde nu cade o bombă, te loveşte o boală, iar forurile noastre înalte nu fac decât să susţină aceste nenorociri nedând nicio şansă alternativei naturale. Ni se bagă pe gât plante ameliorate genetic, animale crescute cu hormoni, din care se produce lapte artificial care provoacă pubertate timpurie la un an, ni se dau medicamente de sinteyă cu efecte secundare scrise mărunt pe 3 pagini de prospect, suntem luaţi drept cretini şi ni se spune că poţi foarte bine să iei o pastilă stând pe canapea şi să slăbeşti, dar în realitate eşti transformat într+o legumă. În sfârşit, există pe lumea asta mulţi oameni fără scrupule dispusă să soată bani din naivitatea şi lenea altora.

Părem să uităm că de fapt lucrurile stau mult mai simplu: ca specie nu am fost croiţi să stăm între 4 pereţi, să mâncăm până nu mai putem respira şi să căutam zilnic plăcerea maximă nefăcând nimic s-o ŢmeritămŢ. În general lucrul de gata nu-ţi aduce nicio satisfacţie – mai ţine cineva minte povestea din manualul de română de clasa a doua? Aia cu banul muncit? Cam aşa cred că stau lucrurile cu orice din viaţa unui om. Televiyorul nu înseamnă viaţă. O ieşire între oameni însă da. La televizor nu poţi decoda semnale non-verbale, nu simţi feromoni, nu te îmbeţi cu aerul mulţimii, nu poţi deveni una cu mulţimea cum ai păţi dacă ai merge la un concert.

Dacă aş putea călători în timp, m-aş duce în Agora grecească şi i-aş strânge pe toţi de gât, pentru că din conceptul de piaţă publică a degenerat a ieşit şi noţiunea de demagog, iar în zilele noastre avem mulţi,  pentru că suntem şi mai mulţi. Descoperim câte unul la colţ  de stradă. Nu bag mâna-n foc că ne-ar fi fost mai bine împărțiți pe caste sau sacrificând copii în vârful unei piramide, însă deplâng faptul că mai bine de 100 de ani de educație în masă a maselor nu a avut drept rezultat creșterea simțului civic și ființele de rând sunt încă măcinate de tendințe ieftine: o burtă plină, un ego satisfăcut de cât mai multe posibile perechi, jocuri de putere care practic nu-ți aduc nimic.

Soluțiile sunt de fapt simple: nu-i nevoie să folosesti seruri anti-acneice ca să nu mai ai coșuri, astea nu fac decat să/ți dea alte inflamații ale pielii. Dar daca renunți la jumptatae din hrana procesata și îți cureți pielea cu ceva naturalȘ un spun făcut cu mâinile sau o apa termala, sau puțin ceai de plante, vei descoperi o îmbunătățire – cel mai probabil incredibil de repede.

Vei descoperi că așa-yisele tale probleme cu fierea se răresc – sunt pe cale de dispariție – de când nu mai mănânci cremwursti și pariyer, deși ai mâncat chiar mai puțin dietetic decât înainte.

Vei descoperi că, de când mergi zilnic 10-15 minute până la metrou în loc să iei mașina 3 stații, te simți mai plin de energie și pară nici cafeaua de dimineață nu mai e decât un moft, nu o necesitate ca să te trezesți.

Descoperi că o mamă poate relacta  iar laptele praf poate deveni un moft.

Vei descoperi că poți să/ți faci în casă un deodorant eficient pentru întreaga zi, iar copilul tău nu se mai irită la fund  de când nu mai folosești revoluționarele scutece umplute cu sare care se transformă în gel.

Descoperi că nici măcar tonele de detergenți nu/ți sunt neapărat necesare și că frigiderul tau e ca nou cu un amărât de plic de bicarbonat de sodiu.

Descoperi că, dacă răceșți, o mixtură homeopată sau un ceai cu lămâie au același efect ca o aspirină. Poate chiar trece mai repede.

Descoperi ca ai învățat să faci iaurt în casă din lapte integral și smântână și nu scrie pe ambalaj proteină din lapte.

Descoperi că nu ai nevoie de prăjituri înroșite cu zeamă de insecte (carmin).

Descoperi că untul e mai bun ca margarina.

Descoperi că oțetul pun in cutia pentru balsam lasă rufele mi și mirosind a proaspăt.

Descoperi nuci de săpun.

Surprinzător, nici Axion sau magicul Fairy nu-ți mai trebuie. Vasele se spală cu lămâie, nuci și bicarbonat și surpriză, scârțâie și se limpezesc instant.

Descoperi becuri economice și power management scheme la calculator.

Descoperi că televizorul e tembelizor. Că limitează, că-și bate joc de tine, că te reduce la un ghem de prostie și naivitate și că reclamele mint.

Urmează pe larg ce-am descoperit noi între micii noștri patru pereți.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 thoughts on “Alternativa naturala”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.