Ce-mi mai place la ea

“Zogomotele de bebelus”. Gemetele mici din somn, micile fornaieli, felul in care isi misca buzele in somn sperand ca suge sau mananca, sau cine stie, poate-si imagineaza ca vorbeste.

Rasul mut de bebelus (gura cascata si pana la urechi; i se lumineaza toata fata).

Rasul in cascade, tot de bebelus.

Miscarile ei mici, mersul de ratusca, leganat si cu fundul inapoi.

Gesturile de extrema tandrete: cum ma pupa cand mi-e lumea mai draga, incat ma topesc mai ceva ca o bucata de ciocolata intr-o manuta de copil. Ieri am vrut sa-mi pun sosete si mi-a  pupat dragastoasa degetul mare de la picior! (Eu ii pup intruna piciorusele, mi se par absolut deliciiose; ea stie si cand suge pune “data” (gata – sa-i scot ciorapul, sa pot sa-i pup picioarele; mai tragic e cand suntem undeva si purtam dresuri sau incaltari:)) )

Cum imi aranjeaza atent bluza dupa ce suge (nu mereu, desigur), cum imi aranjeaza parul, acum, ca e scurt, cum ma sterge la gura sau ma spala pe fata (cand facem dus impreuna).

Cum ma striga ea mamammmm, mama, mami.

Cum il striga pe tatal ei: tata (interogativ), tata!, tai, Luci. Odata cand faceam dus impreuna cu Anda l-am strigat sa-mi dea ceva si nu m-a auzit. dar am auzit un glascior mic: Luuuuuciiiiiii! Cat sunt eu de neromantica si neplangacioasa, tot mi-a venit sa plang de dragul ei!

Cum spune la tzitzi: tzitzitzi (si cand cere, tititi e interogativ, desigur).

Cum incearca ea sa-si ridice pantalonii cand ii propun s-o schimb de scutecul plin si nu vrea (sau cand ii dau eu jos si-i trag un pupic pe spate).

Motzul ei. Mi-e draga de mor cu fruntea libera. Uneori reusim sa-i capsam trei moate si e si mai dulce.

Cand stam fata in fata (cand mancam, de pilda) casca ochii rotunzi si mari, ca eu sa mi-i casc pe-ai mei. Cand ma vede rade in hohote. Dar si ea are o mutra tare dragalasa cu ochii mari.

Cum se baga cu capul sub bluza mea si suge “la cort”. Si cand ma uit la ea pe sub guler, rade la mine: “te-am prins!”

Cum chiloteii se numesc cocotzeeeei? Sau cococei 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “Ce-mi mai place la ea”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.