Eu şi bătaia

Probabil pentru că prin asta trecem acum, stau și mă întreb de ce, în general, părintii reacționează violent la tantrums. Mă refer la crize, nu la volenţă. Azi am auzit: păi câte crize am avut și noi…. dar eu îl pocneam, doamne ce-l pocneam, măcar să aibă un motiv serios să plângă.

De acord, uneori, prin prisma mileniilor de “bătaia e ruptă din rai” şi prin prisma opticii de cel mai tare prevalează, o bătaie poate părea extrem de apetisantă când ai tu nervii pe moaţe. Dar pe cine să baţi, pe un boţ al cărui fund îţi intră tot în mână? Pentru că poţi? Pentru că eşti tu incapabil să mai vorbeşti copilărească şi să-ţi întinzi imaginaţia ca o peliculă peste toată monotonia vieţii tale pline de griji, ştiri inutile, deadline-uri şi plăţi?

Mai există argumentul că nu-i dai tare. Că îl faci atent cu o pălmuţă. Spre ruşinea mea, mie mi-a alunecat de câteva ori mâna peste scutecul fie-mii chiar înainte să pot să-mi dau seama ce fac. Nici nu voiam s-o fac atentă, nu voiam nimic! Doar m-a deranjat, vai mie! Normal că nu am rezolvat nimic, normal că nu mai fac, normal că acum încerc să cresc. Nu vreau să-i fie frică de mine sau să aibă impresia că vorbeşte cu pereţii. O iubesc prea mult ca să-i fac aşa ceva Mi-e însă frică de mişcările alea din reflex, nu ştiu de unde vin, nu sunt ale mele. Nu le vreau. N-am nevoie de aşa ceva. Vreau să-mi folosesc mâinile doar pentru mângâieri şi buzele doar pentru sărutari. În schimb, uneori vorbesc printre dinţi şi “ating” fără să vreau  Faptul că realizez asta şi am curajul s-o aştern pe tastatură e un pas înainte spre vindecarea mea de belele educaţiei românesco-universale.

Am observat că am scăpări şi mă enervez când îmi creez aşteptări de adult. Când nu aştept nimic de la o clipă sau o zi întreagă, am atât de multă  răbdare încât pot face şi cadou.Îmi urez cât mai multe zile de-astea.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Eu şi bătaia”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.