Junk baby food, milestones și povestea pe scurt a unei alăptări cu succes

Cu o mână mirosind a clor, cu părul prins aiurea și fetița în sling, am ajuns la ziua nepoțelei mele care stă la vreo 20 de minute de plimbare de noi. Și cu altă mână undeva că m-a anunțat cu câteva ore înainte 😀 și din piața regresului puteam să iau niște chinezării și cam atât… O fi bună piața asta la mâncare dar ne cam oprim aici.

Bubulina mică a împlinit un an, dă să meargă (ieri parcă mai avea puțin și făcea și un pas singură dacă nu-i atrăgea atenția altceva – adică sertarul), e sociabilă, ”vorbește” întruna și e genul de copil care vrea ce mănânci tu. E micuță, alăptată și gurmandă și eu mor după ea deși ne-am văzut cam rar.

Anda, pe de altă parte n-a vrut joi să mănânce nimic, dar acolo a dat peste o felie de salam afumat care stătea liniștită la mine în mână și a devorat-o, a mâncat tort de ciocolată în neștire (cu fructe n-a vrut!!) și a furat șpriț din paharul tatălui ei. Și ar mai fi vrut! Mi-am dat seama că  de fapt îi plăceau bulele de apă minerală, nu că am copil bețiv (și sper că doar a pus limba pe vin n-a și înghițit!). A băut apoi jumătate de pahar de apă minerală cu un nesaț care n-o caracterizează. Concluzionez că am un copil addicted de junk food… aoleo, s-a urcat pe birooou! Am certat-o să nu-mi mai ia mâna de pe mouse când scriu și a început să plângă așa că a ajuns unde-și dorea, în brațele mele. De acolo la birou mai e decât un pas :). Acum mai scriu, mai pup un picior…

milestones:(cu tastatura pe genunchi că d-ra vrea masaj la tălpi acum și o joacă în picioare). 

1. A socializat cu vară-sa incredibil de bine, spre plecare se jucau de-a binelea (e drept că plecase cam toată lumea). Ba chiar, mai devreme de joacă, i-a dat o jucărie din proprie inițiativă. Atracția serii a fost cablul de silicon de la pompa nazală gazdei celei mici. Ei bine, când a văzut că bebelina vrea chestia aia, Anda s-a dus la ea și i-a întins-o deși mai devreme mai că i-o smulsese din mână. A propos de smuls, s-a oprit când i-am spus că să nu o supărăm pe fetiță, ca e și ea mică… și că o iubesc mult (pe Anda). M-a marcat felul în care i-a dat jucăria,, nu mă așteptam fiindcă în parc nu vrea să se joace cu nimeni, nu vrea să ofere nimic. Cu vară-sa avea o atitudine protectoare. Drept e că aia mică nu țipa, nu se îmbulzea,  nu trăgea de haine :))

2. Anda are preferințe la îmbrăcăminte. Știam că e moartă după căciuli dar acum, vineri dimineață, pot spune că îi plac și sosetele. Când am spălat-o după schimbat i-am udat perechea din picioare și mi-a făcut scandal până am ales o pereche de șosete frumos colorate! (cred că nu-i place movul). Și se admiră deja de multă veme în oglindă. De câteva săptămâni face și grimase, se apleacă într-o parte, scoate limba, râde și nu spun că într-o zi n-a mai deschis gura săi dau să mănânce că i s-a părut domnule ei inestetic Nici vârful lingurii nu încăpea in deschizătura aia delicată.

Revin la petrecere să spun că am avut și o bebelină de patru luni a cărei mămici a alăptat în ciuda pediatrei care i-a venit cu laptele praf acasă și surpriză, a recuperat excelent greutatea mică de la începuturi. În realitate a luat destul de bine încă de atunci deoarece scăderea fiziologică fusese mai mare decât cea trecută pe fișa de externare. În sfârșit, mama ei zice că am avut și eu un cuvânt de spus acolo dar eu cred că mi-aș fi răcit gura de pomană dacă ea nu ar fi avut determinarea să continue alăptarea în asemena condiții vitrege.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Junk baby food, milestones și povestea pe scurt a unei alăptări cu succes”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.