Un joc al nervilor pe care l-am câştigat – proba suptului

În momentele mai grele ale hrănirii exculsiv naturale a Zuzulinei pe mine m-a ajutat un fel de proba a suptului producţie proprie, cu atât mai mult cu cât simptomele de let down se atenuează odată cu vârsta bebeluşului, sânii se înmoaie şi uneori pur şi simplu ai senzaţia enervantă că “nu e destul”.

Când copilul înghite se aude. Dacă nu se aude, atunci i se vede bărbia miscându-se sau se simte daca tii un deget sub barbie. Eu număram înghiţiturile copilului şi-mi puteam face o oarecare idee de cât suge activ asociind o înghitiura cu un mililitru de lapte. La 20-30 de înghiţituri este supt de sete sau de confort.La 60 de inghiţituri nu moare de foame, 80 e acceptabil, 90 e ok, peste 100 sunt megamulţumită.

Studiu de caz 😀
Când adoarme seara, fata mea suge de mai multe ori (în general de trei ori minim în două ore de maximă agitaţie). E suficient ca la un moment dat să mi se pară ca nu mai are de unde trage.
Fetiţa are “prostul” obicei de a adormi tragând la sân şi, când nu e destul, se ridică şi merge iarăşi prin pat, cere desene, plânge etc. Un obicei destul de frustrant pentru că, indiferent de cât de lucidă sunt în general, apare sentimentul subversiv că nu e deloc. Şi-i numar înghiturile începând de la 10 seara să zicem. Până adoarme sunt peste 200 chiar şi în zilele cu producţie aparent scăzută.

Despre proba suptului clasică nu mă bag să scriu, cred că a inventat-o cineva care produce lapte praf pe bandă. E un instrument de tortură mai ceva decât picătura chinezească 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Un joc al nervilor pe care l-am câştigat – proba suptului”

Acest site folosește cookies. Să nu ziceți că nu știați. Apăsați OK pentru a continua să citiți ce citeați până să vă deranjeze bannerul ăsta.